IsoShell – ICF falazati rendszer

Az ICF falazati rendszer világszerte elismert építési technológia, melyet Németországban fejlesztettek ki közel hatvan évvel ezelőtt. Kanadától egészen Ausztráliáig most már világ legtöbb országában alkalmazzák és nagy sikernek örvend számtalan előnyének köszönhetően. A legjelentősebb eltérés a hagyományos falazatokhoz képest, ami egyben a legnagyobb előnye is a rendszernek, hogy egy lépésben gondoskodunk a szerkezetről és annak hőszigeteléséről az építés során – ezzel időt és energiát takaríthatunk meg. Hőszigetelő bennmaradó zsaluzat 25 cm-es vastagságtól 40 cm-ig, melynek hőszigetelő értékei már megfelelnek a 2019-ben bevezetendő energetikai szabályozásoknak. Ezzel a technológiával építhetünk – a különböző falazati rendszerek között – a legköltséghatékonyabban ’passzívházat’.

Cégünk az IsoShell Zrt, az alacsony energiafelhasználású épületek tervezésében és kivitelezésében kíván meghatározó szerepet játszani és értéket teremteni. Az általunk létrehozott épületeknek meg kell felelniük korunk energetikai és gazdasági kihívásainak, célunk a lehető legalacsonyabb energiafelhasználás megvalósítása, elérhető áron. Az energiatakarékos házainkhoz kulcsrakész szolgáltatásként nem csak a szerkezetek tervezése és kivitelezése, de a különböző gépészeti megoldások tervezése is hozzá tartozik. Termékünk saját fejlesztés, több mint 9 év építőiparban eltöltött értékesítési és műszaki tapasztalat eredménye. Az elemek gyártása 100%-ban Magyarországon történik a legjobb minőségű, újrahasznosítható alapanyagokból.

Külső és belső hőszigetelő kéreggel rendelkezik, amely rendkívül hatékony módja a hőszigetelésnek, a köztük lévő betonmag szilárdsága pedig a masszív és a talajmozgásoknak is ellenálló szerkezetet adja, amely mint egy hőtároló, hő tehetetlenségi közeg biztosítja az ellenállást a külső hőmérséklettel szemben.

Az elemek speciális kapcsolódási megoldása (nútok) lehetővé teszi, hogy ragasztóanyag nélkül, szárazon építsük a falakat és egyben hőhíd mentes zárást biztosít a külső és belső hőszigetelő rétegnek.

Az IsoShell építési rendszerelemeinek gyártása során semmiféle környezetkárosító anyag sem keletkezik. A Neopor alapanyag biológiailag semleges és 100%-ban újrahasznosítható. Jelenleg a leggazdaságosabb és -Ökohatékonyabb hőszigetelési technológiát képviseli.

E technológia segítségével lényeges többletköltség és extra technikai megoldások nélkül is elérhető közelségbe kerül akár a passzív ház kivitelezése is.

Az IsoShell rendszeréből épült házak a lehető legnagyobb energiamegtakarítást teszik lehetővé emellett a Öko-lábnyomuk a lehető legkisebb méretű.

Termékeink cégünk saját fejlesztése, több mint 9 év építőiparban eltöltött értékesítési és műszaki tapasztalat eredménye. Az elemek gyártása 100%-ban Magyarországon történik a legminőségibb alapanyagokból.

Új piaci belépőként a termék fejlesztés során nagy hangsúlyt fektettünk az alapanyagok minőségére; a piacra való belépéshez szükséges versenyképes árra; a jelentős betonnyomás miatt szükséges teher bíróképességre és a rendszer egyszerűségére. Alapanyagunk a BASF által fejlesztett NEOPOR, mely a grafitos polisztirolok között a legjobb minőségű.

Miért érdemes az IsoShell építési rendszert választania?

Hogy segítsük döntését, összeállítottunk Önnek egy listát az IsoShell rendszer legfontosabb jellemzőiről.

Az építkezés: költséghatékony,gyors, tiszta, precíz
Az új otthona: érték- és időtálló, alacsony energiafelhasználású.
Mindezek mellett az IsoShell építési rendszer:

– korszerszerű technológiát és igény esetén szakértői támogatást nyújt
– masszív szerkezetet biztosít otthonának
– kellemes élettér kialakítását teszi lehetővé.

Az IsoShell, új generációs építési rendszerelemeinek előnyei:

MAGASSÁG
Falazó elemeink magassága 35 cm, így az építkezés még gyorsabb ütemben haladhat. Versenytársaink ICF elemeinek magassága 25 cm.

MŰANYAG ÁTKÖTŐ BORDA
Műanyagátkötő bordával rendelkezik elemünk a klasszikus – azóta már elavult – polisztirol átkötő bordákkal szemben. Esetünkben jobb tűzvédelmi és akusztikai értékeket érhetünk el. További előnye még, hogy nagyobb betonnyomásnak tehető ki a falazat, egy ütemben nagyobb térfogatot tudunk kiönteni. Az átkötő bordát speciálisan úgy terveztük, hogy betonozáskor a legkisebb ellenállást tanúsítja a folyékony betonnal szemben, így meggátolva a betonmag fészkesedését. Speciális műanyagból készül, akár -40°C-ig megőrzi rugalmasságát. Megállapítható, hogy a hasonló bordával rendelkező konkurens terméknél is magasabb színvonalat képvisel.

HOSSZTOLDÁS
Az Isoshell elemek végén található fecskefarok illesztéssel, rendszerünk elemei hosszanti irányban is stabilan kapcsolódnak egymáshoz. A fal-, áthidaló és koszorúelem is ilyen módon csatlakozik egymásba, ami stabilabb szerkezetet eredményez. Nincs jelenleg a világon az ICF gyártók között hasonló tulajdonságú termék.

PARAPET LEZÁRÁS
A speciális parapet elem segítségével hőhídmentesen lezárhatjuk a parapetfalat. Alkalmazható még az áthidaló elemek alsó hőszigetelő kérgének felvastagítására is. A parapet elemek szintén nútosan csatlakoznak egymáshoz.

KOSZORÚELEM
Koszorúelemünk bármely monolit vagy előre gyártott födémmel kompatibilis 25cm-es szerkezeti vastagságig. Versenytársaink koszorúeleme 25 cm magas, így csak max 20 cm vastag monolit födémet alkalmazhatnak. Egyedi műanyag átkötő bordáján található kampókhoz rögzíthetjük a födém vasalatát – nincs szükség külső zsaluzásra a koszorú megfelelő betonnyomás elleni teherbírásához.
KÁVÁS BEÉPÍTÉS
Áthidaló elemünk kialakításának köszönhetően, nyílászáróját kávásan tudja beépíteni, ami kevesebb hő veszteséget eredményez. Versenytársak ezt a hőszigetelést több lépésben tudják csak megoldani.

PLUSZ HŐSZIGETELÉS
Áthidaló elemünk alsó hőszigetelő kérge a parapet elem segítségével könnyen felvastagítható 10cm-re.
ÖKO ZSEB Kevesebb anyag és energia ráfordítása mellet, változatlan hőtechnikai jellemzők! A falazóelemeik kikönnyítése kisebb öko-lábnyomot eredményez.

-3,6% anyag, 100% hőszigetelés

Konkurenciáink rendszerelemei 2004-ben kerültek kifejlesztésre. Az azóta eltelt 9 év értékesítési és építési tapasztalataival gazdagodva, komoly gazdasági és műszaki számításokat végezve, az építtetők igényeit maximálisan szem előtt tartva, egy modern szerszámokkal gyártandó, átgondoltabb rendszert fejlesztettünk.
Minden tekintetében a legkorszerűbb alapanyagok felhasználásával ár/érték arányában a legütőképesebb terméket készülünk piacra bocsátani.

Célunk a piacvezető szerepének betöltése, amit folyamatos fejlesztéssel és a TQM vezetési módszerét alkalmazva kívánunk hosszútávon megtartani.

a szakmai cikket biztosította: IsoShell Zrt.