Az új Fradi stadionnal kapcsolatos hírek

  • Post category:Hírek

A kezdetektől nyomon követheti az új stadion építésével kapcsolatos híreket.

Eredményesen lezárult az új ferencvárosi labdarúgó stadion generál-kivitelezésére és a meglévő stadion bontására kiírt közbeszerzési eljárás – idézi a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. közleményét a fradi.hu. Az alábbiakban a közleményt olvashatják.

„Eredményesen lezárult az új ferencvárosi labdarúgó stadion generál-kivitelezésére és a meglévő stadion bontására kiírt közbeszerzési eljárás. Az új stadion beruházójaként kijelölt, a közbeszerzési eljárást lefolytató Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a legolcsóbb árat és a legjobb szakmai ajánlatot benyújtó Market Építő Zrt.-vel generál-kivitelezési szerződést kötött. A munkaterület átadása megkezdődött. A nyertes ajánlat összege 13.488.488.019 forint. A stadionnak 2014 őszére kell elkészülnie. Késedelem esetén a kivitelező napi 67,5 millió forint kötbért köteles megfizetni. A hibátlan teljesítés biztosítékaként a kivitelező 675 millió forint értékű, indoklás nélkül egyoldalúan készpénzre váltható bankgaranciát adott át a magyar államnak. A közbeszerzési eljárás egyetlen szakaszában sem volt jogorvoslati kérelem.”

„A stadionépítés egészében ezer embernek ad majd munkát, s csúcsidőben ennyien fognak dolgozni egyszerre az építkezésen. A bontás elkezdődött a rossz időjárás ellenére, úgyhogy egészen extrém helyzeteket kivéve időre elkészül az új aréna. Van a szerződésben kikötés egyébként a vis maior-helyzetekre is” – mondta a beruházás levezénylője.

„A debreceni stadionhoz hasonlóan itt is beépítjük azt a szerkezetet, amely a mérkőzés alatt folyamatosan méri, értékeli a játékosok fizikai teljesítményét, paramétereit. Ezt az edzéseken is használja majd a csapat. Külön extraként olyan wifi-rendszert is telepítünk, amelyről a nézők az okostelefonjaikon a mérkőzés bármely pillanatát – leshelyzeteket például – azonnal visszanézhetik. Ez a rendszer Európában is meglehetősen ritka, hisz a legújabb technológiát építjük be” – fűzte hozzá Fürjes Balázs.

„Zöld zászlók, zöld sasok, környezetbarát zöld stadion: az elbontott anyagok kétharmadát újrahasznosítjuk, napkollektorokat szerelünk fel, az esővizet száz százalékban újrahasznosítjuk, a stadion energetikai felhasználása rendkívül takarékos lesz. Ily módon az új, modern aréna falaiban, anyagaiban is ott él tovább a régi” – szögezte le a kormánybiztos.

Fradi stadion